Sterkt av Naranja

‘Årets 3-årige spranghoppe’ i Norsk Varmblod fra 2009 oppnådde svært gode resultater på Vilhelmsborg.

2. – 5. februar ble det arrangert Danish Derby CSI** International Showjumping på Vilhelmsborg i Danmark. Torsdag 2. februar ble den innledende klassen for unghestene arrangert i 125 cm. 6-årige Engas Naranja (e. Casir Ask/Calato) deltok med sin nye rytter, Stein Endresen, og gikk feilfritt i begge omganger. Det resulterte i en femteplass blant de 51 startende.

Lørdag måtte ekvipasjen tåle et nedslag, men søndag kom de tilbake for fullt og tok en flott andreplass i finalen hvor de seksårige hestene konkurrerte i 130 cm mot ett år eldre hester som hoppet 135 cm. I klassen deltok 41 ekvipasjer, og Engas Naranja la bak seg mange meritterte unghester og ryttere.

Engas Naranja og oppdretter Kady Besseberg under Eliteskuet i 2009.

Engas Naranja er oppdrettet av Stutteri Enga ved Kady Besseberg. Dette var også det aller første stevnet for Stein Endresen på Engas Naranja. – Hun blir bare bedre og bedre, kommenterte sprangrytteren etter andreplassen.

Engas Naranja øvrig er tredje generasjon på Stutteri Enga. Hoppen ble som 3-åring suverent best i sin 3-årstest i region 4. Hun er 1. premiert og ble beste sprangbetonte 3-årige hoppe i Norsk Varmblod 2009. Oppdretteren er strålende fornøyd med innsatsen til sin skimle hoppe.

– Dette var kjempemoro! Det er veldig gøy å ha laget sin egen hest, og at Naranja blir nummer to foran mange danske stjerner. Jeg har vært så nær mange ganger før, og derfor var det ekstra gøy at det holdt helt inn i finalen denne gangen. Naranja er et produkt av foredling i flere ledd, og beviser at om man satser på kvalitet, så får man kvalitet. Man må ha troen på det man holder på med, smiler Besseberg.

Legg igjen en kommentar