Om Stutteri Enga

Kady og Bahia.

Stutteri Enga er eiet og drevet av Kady Besseberg.

Hun har drevet med hest siden hun var barn. Fikk sin første hest, Batseba i 1978 og sitt første føll i 1986. På stutteriet avles norsk varmblods, både sprang og dressur, samt shirehest.

Kady er utdannet agronom og trinn II fra Starum. Har jobbet fulltid med hest siden 1987. Vært stallmester og rideskolesjef i Lier i fra 1989 til 2010.

Jeg har drevet med hest i hele mitt liv. Da jeg traff Svein Hannevold og flyttet til Steinsholt i 1996 lå det en fantastisk fin stall uten framhus nærmest og ventet på meg. Den første vinteren bodde min livsvenn Batseba hjemme i garasjen som var ombygd til stall. Her fikk hun også føllet Wølba i 1997. Så ble det to hester og jeg fikk leie Enga og hoppe og føll flyttet ned 15. mai 97,så gikk det slag i slag og den største stallen med 10 bokser ble full.  Enga ble bygget i 1986 og 1989 og består av to avdelinger. Den stallen jeg startet i har 10 veldig store bokser, for- og flisrom, samt verksted og vaskespilt. Den lille stallen som jeg flyttet inn i 1999 har 13 bokser. I 1999 var jeg også så heldig å få kjøpt Enga og fra den dagen har det bare gått slag i slag. Flere av bøndene rundt leier meg flotte beiter, hvor det i sommerhalvåret kan være opptil 70 hester på besøk. I 2006 kjøpte jeg tilleggsjord og var så heldig at jeg fikk lov å sette opp ridehus. Dette var et stort økonomisk valg å ta, men med 4-8 føll i året er det mange hester å ri inn. Dette var tidligere kun mulig på utebanen i sommerhalvåret, da unghestene bør nyte sommergresset. Dessuten blir en ikke yngre og det føles godt med et par runder i longen før man skal ut på riksvei 40. I ridehuset har jeg også bygget en løsdrift på 50 kvadrat hvor de eldre unghestene holder hus. I et verksted bor føllene det første året. De kan gå ut og inn som de vil, men bindes til kraftforing to ganger pr dag. På stedet finnes også skrittemaskin og selvfølgelig utebane. Vi har fantastiske turmuligheter, kan ri helt til Kongsberg i skogen, samt en liten feltrittsbane for gøy.