Knallstart!

Stein Endresen og Engas Naranja gikk helt til topps i den første internasjonale kvalifiseringsklassen for unghester under AEG.

Torsdag gikk startskuddet for unghestene som skulle starte de internasjonale klassene som er sponset av Kingsland. Seks- og sjuåringer red samme bane og med samme bedømmelse. Mens de yngste ble ridd i 120 cm, ble hinderne satt opp ti cm for de eldre.

27 ekvipasjer stilte til start, og gledelig var det en helnorsk ekvipasje som gikk helt til topps. Stein Endresen og seksårige Engas Naranja (e. Casir Ask/Calato) fortsetter suksessen fra Vilhelmsborg for to uker siden og slo knockout på alle konkurrentene. Nærmest kom hollandske Suzanne Tepper på sjuårige Ashville (e. Guidam) som klokket inn på 40,26, mens danske Simon Yde og seksåringen Carrera kom i mål på 46,80 som nummer tre i klassen.

Engas Narana er oppdrettet og eies av Kady Besseberg ved Stutteri Enga. Gleden var stor etter seieren, og hun håper at dette kan være inspirerende for andre oppdrettere i Norge. – Jeg håper dette kan være et lite puff til å fortsette å stå på, og ha troen på det vi holder på med, forteller en glad oppdretter og hesteeier.

Stein Endresen uttaler seg til Hestefrelst.no om Engas Naranja: – Den er norskfødt, og det er jo veldig gøy! Jeg har akkurat begynt å ri på den. Vi ble nummer to i unghestfinalen under Dansk Derby forrige helg. En forsiktig, fin hest. Den kommer til å hoppe på en enda bedre måte ettersom vi kommer ut over i stevnet og den får vært inne på arenaen noen ganger. Den skal slappe litt mer av enn den gjorde i dag, da blir jeg enda mer fornøyd. Jeg tror det blir en fin hest i 150- klasser etter hvert, sier Stein Endresen til Hestefrelst.no.

Legg igjen en kommentar